Framsida

Har haft Tibetansk Terrier sedan 1990 !

Jag Carina Hansson och min nya sambo Jose Arruego som kom in i mitt liv 2010
och kommer i från Spanien. Han flytta in hos mig 2013 och älskar hundar han med,
han hade 2 egna hundar i sitt hemland i spanien.
 Vi bor 3 mil Norr om Göteborg i ett  mysigt huspå landet.

Vi försöker föda upp en till max två Tibetanska Terrier kullar om året. Alla våra valparna är uppfödda i hemmiljö.
Där dom får lära sig allt vad man gör i ett hem, att de blir vana vid dammsugning , städa och övriga hushålls arbete i kök där det skramlar som värst, vilket under lättar för dig som valpköpare när du får hem din valp.
I vår avel satsar vi på att kvalitet och sundhet som skall gå före kvantitet.
Valparna är lite bilvana och har åkt bil innan leverans.

Alla våra hundar lever med oss i huset och får springa fritt både inomhus och utomhus i vår trädgård.
Vi brukar gå långa skogspromenader runt vår lilla sjö, där hundarna älskar att få bada på somrarna. Min första tibbe kom till Mig 1990 det var en svart tibbe hane med namnet Chapris Farliga Harald och kallades för Snuffen. Han var en svart ståtlig herre på sina 44 cm som vuxen.

Att jag skulle börja med utställning var inte tänkt ifrån början, utan det blev bara av när vår uppfödare hade en valpträff i samband med en valp utställning. Där var alla valparna i kullen anmälda. Att jag senare blev BIR valp, gjorde att jag blev ganska taggad av att alla berömde min fina hund så väl. Det var då jag tänkte att jag skulle försöka igen, och på den vägen är det. Så nu har jag hållit på att ställt ut hund i 25 år.

Idag har vi 5 st hundar hemma 2 hanar och 3 tikar. Den älsta är 8 år och den yngsta 2 år.

Jag har alltid hållit på med djur och jag började min första  uppfödning när jag var 13 år gammal. Jag började med undulatuppfödning och jag tyckte det var väldigt roligt att få fram olika färgkombinationer, var redan då ganska intresserad av färg genetik.
Jag skall väl säga också att jag har haft egen häst sen jag var 4 år gammal, och tävlingsred en hel del.
Det började med ponnygalopp som 5 åring och slutade med att jag gick över till hoppning som 8 åring. Sedan dess har jag höll jag på med hästar fram tills 1997.

Jag började föda upp hopphästar 1992 med inriktning på fullblod & Holsteiner. Det blev 3 föl som var födda 92, 93 och 94. Den sista avkomman var en fin fuxhingst med namnet Morolto som var efter en gammal hingst som hette Modesto som var en Holsteiner hingst. Morolto blev mitt sista föl, jag sålde honom som 3 åring och han vann kvalitets tävlan som 3 åriga bästa hopphäst i Uddevalla 1997.

Efter det så bestämde jag mig på allvar att det var hundar jag ville hålla på med och framför allt då Tibetansk Terrier. Vår första tik och stam tik till vår kennel köpte vi från Kennel Teirrah's 1993 med namnet Teirrah's Mother Music (Mimmi), som var vit till färgen med svarta öron och var
otroligt snäll och underbar tibbe som hade mycket pondus när det behövdes, hon älskade alla människor.
Mimmi gjordes till champion och fick totalt 4 valpkullar. Vi behöll en bedårande hane i hennes första kull 1996 Milington's Acapulco Gold som jag ställde ut och gjorde till Svensk, Norsk & Dansk utställnings champion NORDUCH.
Där efter har det fyllts på med en heldel vinnande hundar från vår kennel. År 2008 fick vi Sveriges vinstrikaste Hane & Tik Such Nuch Dkuch Nv-08 Milington’s O’ Mally och Such Nuch Dkuch Intuch Milington's Show Girl To Scapegrace 

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS