Tibetansk Terrier

Vi firar 29 år med rasen i år 2020

Välkommna till oss ! 

På Kennel Milington's
Här bor jag Carina med min sambo Jose och våra Tibetaner hemma . Vi bor 3 mil norr om Göteborg i ett hus på landet men ändå nära till samalhället på 12 km. Vi bor ca 20 mil till gränsen till Norge. Jag är uppvuxen med Schäfer i familjen, vi hade en stor schäfer hane som jag kommer jag ihåg ,som gjorde skäl för namnet som " Bamse ". Jag har även haft en rottweiler tik 1984 som ung när jag som jag hade med mig till stallet varje dag då jag är uppväxt med hästar sedan 3 årsåldern . Jag började tävla med hästar förförsta gången när jag var 6 år Ponny galopp på Åby travbana på början av 70 talet för att senare börja med hoppsporten. Har även fött upp 3 hästar vid sneare år på fullblod och hollstinare för att få en god hopphäst med styrka och smidighet och det resulterade senare att jag hade fött upp en vinnar vid vid kvalitetstävlan 1997 bästa hopphäst . En fin fuxhingst efter den legandariska hollstinaren Modesto . och vår häst som vann hette Morolto som jag och min uppfödar kollega Maria Peterson hade fött upp tillsamans med mig, vi födde även upp ett sto föl som vi senare sålde. Även fölet som vi hade sålt blev 2 åriga bästa sto på utsällning för 2 åringar . Jag slutade med hästar 1998 då jag har haft häst och hållit på med ridsport sedan 1967. För att egna mig helt åt min nya hobby hundar.

Min styvsyster födde upp Collie och hade inskaffat sig en ny ras Tibetansk Terrier
1988 på kennel Äfjans , en svart tibbe tik som hette Filippa, Så valet av denna underbara ras blev jag helt tagen och köpte min första tibbe 1990 av min styvsyster Carina Norden / Lund en svart stor tibbe på 45 cm vid namn Chapric Farliga Harald " Snuffen " att jag skulle köpa en till hund så småning om var ju valet ganska lätt ,att och det blev en Tibbe till i huset men denna gången en Vit tik i från Teirrah´s kennel Harriet Adeby som även kom att blev min stamtik nr 1 till min kennel . Det var Min styvsyster som fick mig att börja ställa ut hund och intressera mig för rasen som tånåring , Att jag blev BIR på min första utsällning för mig och min hund blev det starten och kariärren för fortsatt utställande såklart. och på den vägen blev det .

Under många år har jag varit engagerad i styrelsen för vår rasklubb TTS ett antal gånger, Varit krestledare i över 11 år och varit med i Avelskommiten för vår ras också ett antal gånger under åren som gått och är nu med i Avelskommiten igen sedan 2017 samt har uppdrag av TTS klubben i valberedningen . Att hålla sig uppdaterad i rasen är mkt viktigt vad det gäller rastypheten och hälsa. Jag har även samarbete med andra uppfödare i Sverige och utomlands vilket är mkt lärorikt att kunna byta kunskap med varandra.

Min första kull fick jag 1996 . och behöll en hane vid namn Milington´s Acapulco Gold
som blev Svensk , Dansk och Norsk Champion. sedan dess har det blivit flera .
Vi har fött upp många champions i Sverige, samt champions i Finland ,Danmark, Norge, Belgien och Tyskland.
Rallylydnas Champion 2 st Tibetaner som blev de första i Sverige med den titeln.
All våra hundar som vi andvänder i avel är hälsoundersökta inför avel så som HD status och ögonlysning samt DNA testade avelsdjur.

Vår ambition med uppfödning är att prioritera kvalitet framför kvantitet och en frisk och rastypisk Tibetansk Terrier.
Ni är mer än välkommna att höra av er om ni vill vill veta mer om rasen eller tinga en valp
på telefon eller via mail. se vidare på kontakt.

 

 

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS